mandag 20. desember 2010

Ikke tid eller ork til trening?


Jeg prater jo en del med andre mennesker gjennom den andre jobbe, hører
fra venner og familie at de ikke har tid til å trene. De er så slitne at de ikke orker å trene når de kommer hjem fra jobb. Når jeg hører dette gjør jeg meg noen tanker. Jeg har jo ofte mer informasjon om denne personen: hva de jobber med, familie situasjon, treningsbakgrunn etc. Det er kanskje 10% som faktisk ikke har tid fordi de har en så krevende jobb, de andre har ingen god grunn. Det er bare unnskyldninger.

Det som betyr noe for det, det tar du deg tid til!!

De verdiene som virkelig betyr noe for deg har du tid til!!


En uke har 168 timer... av disse 168 timene bør det være mulig å sette av 4 timer til trening. Enig? Og det er det vel verdt å ofre for en bedre helse?
Men vær obs på at treningen bør tilpasse dine personlige
forutsetninger.

Trener du med for stor belastning vil ikke cellene i kroppen klare å bygge seg opp igjen. Du blir ikke i bedre form. Trener du for lite vil fremgangen utebli fordi cellene ikke blir stimulert nok til forandring.

For dere som sier dere er så sliten at dere ikke orker, så viser nyere forskning at treningen virker positivt inn på vår mentale helse. Trener du jevnlig vil dette forebygge depresjon og du vil få mer overskudd etterhvert. Du må trene jevnlig, og for å komme inn i et mønster krever det litt av deg de første ukene, til det er blitt en vane. Mellom 3-4 uker.


Det er noen ting man ikke forhandler om - og det de målene du har satt deg. Dersom du har bestemt deg for å trene mandag, onsdag og lørdag er ikke dette forhandlingsbart (det er med deg selv du da vil forhandle), for da kommer sofa'n eller andre planer til å vinne. Lag en avtale med deg selv på de dagene du har bestemt deg for å trene, skriv det i kalenderen din, finn en fast time å gå på, lag en rutine på det. Du har alt å vinne.

Hva ønsker du å oppnå med treningen?
Hvor mye tid kan du bruke?
Hvilke trening synes du er morsom?

Gjør det noen tanker om hva du ønsker, sett seg noen mål, og tenk ut veien til målet.

Jeg hjelper deg gjerne på veien:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar