mandag 13. desember 2010

Siste trimester!!!

starter på fredag 17 desember!!

I tredje trimester fortsetter fostretå vokse i størrelse og vekt. Lungene er modnes fortsatt og fostret vil begynner å
snu seg hodet ned.

Fosterutvikling i tredje trimester:

 • Fostret kan se og høre.
 • Hjernen fortsetter å utvikle seg.
 • De nyrene og lungene fortsette å modnes.
 • Fra 36. svangerskapsuke kan hodet kan hodet plassere seg i bekkenet.
 • Fostret kan suge på tommelen og kan gråte.
 • Fra 38. til 40. uke, har fostrets lanugo har forsvunnet nesten helt.
 • Fra 38 til. 40. uke blir lungene fullstendig modnet.

Jill Jahrmann sier dette om trening i tredje trimester
Nå er det tungt å trene. Med mange kilo ekstra er det en jobb å gjennomføre treningen, men du verden så nyttig det er. Treningsøktene kan gjerne bli litt kortere og det kan lønne seg å velge ut bare de mest nyttige styrkeøvelsene. De aller siste ukene før fødsel bør du unngå å presse deg. Tren lett eller gå turer - spar krefter til den store jobben. Det som skjer med blod, hjerte og muskler under en vanlig graviditet er det samme som ved et hardt treningsopplegg. Hjertet vokser og blodvolumet øker. Om du trener i tillegg har du verdens beste utgangspunkt etter fødselen, både for å bli kvitt kiloene og for å komme i form raskt. Og selve fødselen? Statistisk føder trenende kvinner litt tidligere, men ikke for tidlig. De bruker mindre smertestillende, har færre keisersnitt, færre komplikasjoner og raskere fødsler.


Jeg tenker jeg skal fortsette med spinning, elipsemaskin og tredemølle, samt styrketrening. Skal prøve å få til 4 økter i uken på Elixia/Sats, samt gå turer ute nå som det ikke er så kaldt.

Tenker uken ser slik ut:
Sykkel + styrke ben mandag
Elipse + styrke overkropp tirsdag
Tredemølle onsdag
Ro/mølle/sykkel + styrke tordag.

Det er ellers mye som skjer på kveldene denne uken, med julebord, julemiddag, julelatter....så blir bare jobb, trening og sosialt nå fremover.

Det er nå juletimeplan på samtlige sentre, så begrenset med utvalg av timer. Da får man fikse treningen selv:)Bekkenet er nå helt fint!!!! JIPPI!!! Prøver allikevell å ta det litt roligere enn tidligere. (Selv om det ikke er så lett. Er ikke laget for å slappe av jeg!!) Klarer heller ikke slappe av, dersom jeg VET det er noe jeg burde ha gjort....

1 kommentar:

 1. så flink du er som trener og står på til tross for voksende mage.
  Du vil nok få MYE igjenn for dette både,under og etter fødselen. Forutenom at du ser fantastisk ut nå(som vanlig) så slipper du nok òg unna en del plager som kanskje strekkmerker og de største hormnonelle svingningene?!
  For min del hjalp iallefall treninga MYE på humøret,noe Jarle satte pris på;);)

  LYKKE til med innspurten.Du ser utrolig bra ut med den søte lille magen din

  SvarSlett