torsdag 10. mars 2011

Sunnere biscotti

I går prøvde jeg meg på en sunnere utgave av biscotti med appelsinsmak. De ble faktisk veldig gode. Etter fødsel blir det fortsatt fokus på sunt kosthold, så greit å kunne sette frem noe som ikke er 120% sukker.

Her er oppskriften dersom du vil prøve selv:
  • 150 g grovhakkede mandler
  • 50 g hasselnøtter/ eller walnøtter
  • 1-2 ss revet appelsinskall
  • 100 g Meierismør (her kan du bruke skyr, cottage cheese o.l)
  • 1½ dl sukrin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 2 dl bakepro
  • 0.5 dl fiberhusk
  • 0.5 dl mandelmel
  • 1 ts bakepulver 
 Hakk mandlene og hasselnøttene grovt. Jeg bruker maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukrin og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Bland i mandler og appelsinskall. Bland resten av det tørre i deigen. Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Avkjøl deretter på platen. Skjær lengdene på skrå til små kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen, hvor temperaturen er senket til 50 grader, og la dem ”tørke” til de er helt tørre og sprø ca 45 minutter.  Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar