onsdag 10. august 2011

"Brød" uten mel og gjær

Her har det regnet stort sett i hele dag føler jeg. Vi har riktignok vært ute på tur - men nå tror jeg det blir litt baking.  Her er oppskriften på brød uten mel og gjær:

Brødet lages i langpanne, kuttes opp i biter og kan fryses. Det tok akkurat 10 minutter å lage, og 35 minutter i stekovnen.

Start med:
3 egg
3 ss olivenolje
1 boks cottage cheese
2-4 ss god olje 
--  Dette kjøres i foodprocessor.

Tilsett:
4 ss linfrø
3 ss havregryn
3 ss havrekli
1 ½ dl sesamfrø
1 ½ dl solsikkekjerner
2 ss fiberhusk
1 god ts johannesbrødkjernemel
1 dl grovhakket valnøtter el. mandler
1 ss Hemp-protein (kan sløyfes)
1,5 ts bakepulver eller natron
1 ts himmalayasalt eller uraffinert havsalt

 Alt røres sammen, til det blir en lett, fuktig blanding.
Legg bakepapir på benken og deigen oppå, så et ark bakepapir på toppen og kjevle det utover.
Dra papiret av igjen når du er ferdig. Bruk en stor langpanne, og fyll ut deig i hjørnene.
Stek i 180 grader i ca 35 minutter.
Del opp i for eksempel 16 stykker. Kan fryses.
( du får kjøpt det du trenger på en helsekostbutikk)

*Da er det bare å nye med noe godt pålegg*

***

1 kommentar:

  1. Blir så imponert over bildeoppsettene dine. Husker du hvordan du laget rammer? Og hvordan lager du flere bilder i en 'Montasje'? Og spesielt et oppå i midten? Ser meget proft ut ;o)

    SvarSlett