torsdag 11. august 2011

Knekkis

I går ble det en runde med baking. Lenge siden jeg har laget knekkebrød, og ettersom fettprosenten skal ned, må jeg tenke litt kosthold fremover. De er utrolig gode, spesielt med litt cottage cheese og Lerums Eplesyltetøy uten sukker.


2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl sammalt rug -grov
2 dl kruskali
2 dl havrekli
1 dl små havregryn
7-8 dl vann
1 ts salt
Bland alt sammen i en bolle. Denne "deigen" rekker til 3 stekebrett. Smør røren jevt utover med en slikkepott, slik at den dekker hele platen og har ca samme tykkelse over hele.

Stek på 180 grader i 15 minutter. Da brettet ut, og riss inn ønsket ruter ( jeg brukte en pizzarulle/skjærer), stek deretter knekkebrødeneytterlige 20-25 minutter.
Ta de ut, og legg de på en rist - og la de tørke 15 min til med ovnsdøren åpen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar