torsdag 10. november 2011

Effektivisering av mathandling

ukens handel ble gjort i dag, ettersom vi var på farten og jeg skal bort i morgen kveld.
Vi har alltid noen basisvarer i kjøleskapet ( som handlet inn hver uke)
Cottage cheese
kylling/skinke pålegg
Ost
Smør/pesto/kremost.
Kaviar
Egg
Tomat/agurk/paprika
Syltetøy
Kesam
Yoghurt
Soltørkettomater
Fetaost
 - da er det alltid noe å  spise om man blir sulten.

I tillegg kommer frukt/gode oster, drikke,  evt middager utenom det som  finnes i fryseren, hva vi spiser av grønnsaker varierer fra uke til uke, men alt handles inn en gang i uken.

 i "tørr" skapet har vi også en rekke basisvarer.
Ris
Pasta
Hermetisketomater
Kokosmelk
Mais/hermetisk frukt
Div sauser 
Kort
Nøtter/frø
Linser
Taco ting
Knekkebørd
Vin..

Da er det alltid noe vi kan lage middag av - slik at vi slipper handle hver dag....



Til fryseren handler vi ofte i Sverige - fyller opp med:
kylling,
svin,
Karbonadedeig
indre/ytrefilet
Laks

Her hjemmekjøper jeg ofte en stor salmalaks og fryser ned i porsjonspakker. Da er det fort, sunt og lett å ta opp noe om man skal lage noe mat fort.

Har du noen andre tips til hvordan man kan effektivisere handlingen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar