mandag 19. mars 2012

Kjøper du aldri salat og slikt som blir fort ødelagt?

Et spørsmål som kanskje flere lurer på. 

Vi kjøper hver uke masse salat, tomat, agurk. Kanskje er det salat spesielt som ikke holder seg så godt. 
Her er et tips for å oppbevare salat:
Skyll den i iskaldt vann med en gang. Aller helst legges den i isvann. Så slynger du den og oppbevarer den lufttett i boks eller pose, men med luft inni. Da holder den seg crispy kjempelenge.


Vi legger gjerne opp uken slik at vi har grønnsalat til måltidene fredag/lør/søn/man og deretter går over til andre salater. 
Eksempler er: 
tomatsalat med løk
agurksalat
revet gulrot med appelsin. 
brokkoli/blomkpl salat
brekkbønner med fransk dressing. 
 
Andre grønnsaker som holder seg bra en uke:
søtpotet, 
squash
Løk
Purre
vårløk
paprika
tomat
brokkoli
blomkål
avocado ( kjøp den litt umoden)
 
 
Vi har også frosne grønnsaker i fryseren, dersom vi ikke har ferske. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar