tirsdag 20. november 2012

Tallinn- noen tips

Da var det tilbake til hverdagen. 
Det var utrolig koselig å komme tilbake til C. Borte bra, men hjemme best. Selv om jeg vet at hun har hatt det helt topp hos mormor og morfar.

Tenkte jeg skulle lage et lite innlegg om Tallinn, for dere som evt skal dit. Det skal sies at vi ikke oppsøkte så mye kultur, annet enn gamlebyen. Her gikk vi bare i gatene og satt oss på en cafe når vi følte for det.

Vi fløy Norwegian bort, turen tok ca 1 t 15 minutter. Flyplassen der er liten men moderne. Relativt nyoppusset. Taxfree er billigere der en på Gardemoen, så vi gjorde unna taxfree shopping der. 
Det er begrenset med spisesteder i avgangshallen, men du får sushi, baguetter, pizza og samt at de har et sted med varm mat. Ok priser der. 

Under oppholdet bodde vi på Swissôtel
Veldig sentralt i forhold til det meste. 10 minutter fra flyplassen og 10 min å gå til gamlebyen. 
Vi spiste ikke frokost på hotellet, ettersom jeg sov til kl 10-1030 hver dag - gikk vi jammen glipp av den. Hotellet har 2 restauranter, samt en kaffebar.
 Store deilig rom, og du kan få rom med badekar om du spør


Shopping
Min erfaring er at man ikke drar til Tallinn for å handle ( annet en rav, pels og babushka'er) Det er noen shoppingsentre der, men kvaliteten er vel heller dårlig vil jeg si. Gamlebyen har flust av små nips/gave butikker med masse "hjemme"laget ting. Her kan du sikkert gjøre noen kupp om du liker å gå i slike butikker.

(ligger vegg i vegg med Swissôtell) Det beste shoppingsenteret om du vil ha merkevarer. Her får du bl.a merkevarer som Unisa, Ugg, Gant, Ralph Lauren, Mayroal og Ticket to heaven) Barneavdelingen her var ganske bra. Bra matbutikk i underetasjen. 

Også et bra shoppingsenter om du vil ha merkevarer. Dette er litt mindre ekslusivt enn Stockmann. Bra utvalg av merkevarer, men også mange mindre kjente navn. Stor leketøysbutikk og bra barneavdeling. Senteret kan fremstå som litt rotete.

Viru 
skal visstnok huse Tallinns mest prestisjefylte butikker (?). Det var en bra skobutikk her (ABC king), Nike store, Guess, Pepe Jeans og Diesel er noe av det du finner. I tillegg er det mye billig butikker klær/mote/smykker/ o.l)Her ligger også Zara. Lite utvalg på Zara Kids.

er absolutt ikke verdt et besøk. Veldig lite butikker

Ligger en taxitur utenfor byen. Om du vil ha alt under et tak, med rimelige butikker er dette plassen. Her finner du Zara, Geox, Vila Clothing, Guess, sportsbutikker og et par bra skobutikker, Marks & Spencer, Vero Moda, Timerbland mm. Jeg personlig fant veldig lite her. 

Burberry, Jacadi, Boss, Armani Jeans  er butikker du finner du i nærheten av gaten
Väike-Karja. 

Mat & Drikke

Tallinn er kjent for mye god og billig mat og drikke. Og det er virkelig flust av restauranter. De fleste ligger i gamle byen/torget. Her finner du også mange puber, barer og nattklubber. Olde Hansa skal visstnok være en opplevelse. Vi oppfattet denne som litt turistfelle og styrte unna.
ligger i Vene 6, innerst i en liten bakgård. Her får du himmelsk kakao og sjokolade i uendelige varianter. Absolutt verdt et besøk. Lokalene er små, og stedet veldig populært, så vær forberedt på kø.

trendy italiensk liten restaurant i gamlebyen. Bør booke bord her. Veldig god mat. Bare synd man måtte vente i 1 time på maten! Skal være en av de bedre i Tallinn. Veldig kule lokaler.
 
Samme eier som Bocca. Italiensk, litt mindre formell enn Bocca. Veldig koselig og romantisk. Kanskje en av mine favoritter. Veldig godt mat. 
 ligger i gamlebyen. Er kjempe koselig liten restaurant. Lurt å booke bord der på kvelden. Vi hadde lunch der. Veldig god pizza og bra utvalg på vin.
 
Ligger i 30 etage på Swissôtel. Utsikt over hele byen. 
Fin restaurant. Bra meny. Absolutt verdt et besøk. 
 
Restaurant Balthasar
Vi spiste aldri her, men er visstnok bra.  

Restaurant Tchaikovsky
Ligger i lokalet til Telegraphen hotell. Skal også være veldig bra/gourmet restaurant. Spa
Her er det uendelig mye å velge i. Du får det du betaler for. Mange steder er det mistenksomt billig. Vi tok mange av behandlingene på hotellet. Deilig å kunne bare gå ned i badekåpe. 
 
Ligger i Swissôtel. Har deilig basseng og badstuer. Prisene er nok litt høyrere enn Kalev spa. 
Jeg er bra fornøyd med det vi hadde av behandlinger her. 
 
Skal visstnok være billig og bra. Leste et par steder at det er veldig upersonlig. Vi droppet dette stedet. 
 
Her har de iallefall bra spa meny, til rimelig ok priser. 
 
Testet aldri ut dette, da jeg synes det var for behagelig å kunne ta alt på hotellet vi bodde på.

Fin by, men skal jeg dit igjen, ville jeg dratt på våren eller sommeren. Veldig trist by på vinteren.

*God tur*

1 kommentar: