fredag 30. november 2012

Ute aktiviteter med barna på vinterstid

Selv om det begynner å bli kaldt ute og tidlig mørk, er det ingen grunn til å sitte inne. Kle på barna og deg selv og kom dere ut. Her er noen tips til hva dere kan gjøre:

Aking: 
er morsomt for alle. Her trenger du bare finne en egnet bakke i nærområdet. Eller pakke sekken med noe varmt å drikke og kjøre til et passende sted. Har du ikke akebrett kan du bruke plastpose. Vil du som mamma eller pappa trene samtidig, er det fin trening å løpe opp bakken med barn og akebrett og ake ned. Blir fin intervalltrening! Og barna synes det er stas. 

Skitur:
Ta med stor og liten på skitur. Enten i pulk eller på egne ski. Synes minsten det er kjedelig å gå på ski, lag en skattejakt, se etter spor eller dyr - motiver underveis. Kanskje la minsten ha en liten sekk med en rosin eske i. 

Skøyter: 
For de litt større barna. Det finnes mange kunstisbaner. Nå som det blir kaldere blir det sprøytet på mange idrettsbaner også. Husk hjelm. Pakk med noe varmt å drikke, og noen grove brødskiver med deilig pålegg. Her kan du finne på mange leker med barna. Lage "kjørebane med votter/luer/snøklumper. Eller leker som hauk og due.

Lage snøhule:
Er det nok sne kan du ta med deg barna og spaden ut å grave! Det er bra trening det også. Lag en kreativ hule med dører og vinduer. Etterpå kan dere spise lunch der inne. 

Snø hinderløype:
Lag en hinderløype med rebus eller andre oppgaver. Eks potetløp, akebakke med gjenstander barna skal plukke opp i fart, bommer de skal ake under, eller klatre over. Slalom kjøring med akebrett. Eller legg ut noen gjenstander barna skal huske når de kommer til mål. 

Snølykter
Veldig koselig å se ut på når det blir mørk. Her er det bare kreativiteten som setter grenser. 

Racerløpe med flasker:
Ta med en tom flaske, fylt med frosset vann, eller en glassflaske. Evt kan du kjøpe skihoppere i leketøysbutikken ( de med jernski). Lag løype og ha konkunrranse eller veddemål på hvem som kjører fortest. Ikke lag for skarpe svinger. Her kan du lage broer med grener, eller tunneler. 

Fuglemat:
Lag mat til fuglene og heng opp i trærne. Det er helt sikkert noen småfugler som blir glade. 
Oppskrift finner du her. Pakk sekken og gå en tur i nærområdet, og lag en liten happening rundt det. Kanskje tenne bål og drikke kakao?

Sparkturer:
Silja la til sparkturer. Det er bare å finne frem sparken, og noen gode varme klær (iallefall for den som skal sitte på spraken). Også her kan du pakke sekken og ta med deg niste. 

Når mørket har senket seg....
Tenn lys lyktene dere har laget, ta på hodelykt (du får billige å Clas Ohlsen) og kom dere ut i vinterværet - det er ekstra deilig å komme inn i en varm stue etterpå. 


C synes det er kjempestas å ake. Spesielt alene i nedoverbakkene. 
Kanskje julenissen kommer med en snowracer til jul?!
Da vet jeg hva vi skal gjøre i romjulen. 


Her ble jeg sittende med bloggen, etter at jeg fant ut at vi trenger MYE ny julepynt i år... 
1 kommentar: