mandag 7. januar 2013

Søskenvogn

I dag er termin! 
Ingen lillebror er kommet til verden enda. Istedet sitter jeg og C i sofaen og ser på Teletubbies. En liten pjusk frk som fikk være hjemme fra barnehagen i dag. Skal til legen å sjekke hosten etterpå.

Ettersom vi nå får to tette, (21 mnd mellom dem) valgte vi å kjøpe en søskenvogn. Jeg var veldig i tvil, men fant ut at ettersom jeg liker å gå tur, og tenker gå til/fra barnehagen bestemte vi oss for å kjøpe en. Det finnes mange muligheter når det kommer til søskenvogner. Vi har en TFK singel og er veldig fornøyd med den. Når det gjelder tvillingvogn, endte vi opp med Urban Jungle sin Duo, fordi denne er smalere enn TFK sin. Vi har derimot valgt å sette bag på TFK, og kun bruke soft bag/sportsdelen på Urabn Jungle. (mest fordi forrige gang brukte vi bare bag i 4 mnd). I tillegg har vi en MacLaren Techno XT som C har brukt på reise/shopping. 

TFK Twinning twist duo
2 svinghjul foran gjør vognen lett å manøvrere. Fordi de svingbare hjulene legger seg under vognen når den legges sammen blir vognen kompakt sammenlagt. Kan brukes både med en eller to hardbager eller softbager og en sittedel eller to sittedeler. Kalesjene er separate. Ryggene kan legges ned uavhengige av hverandre. Glidelåsene i ryggen gir mulighet for 4 forskjellige instillinger i ryggen. Setet har lang rygg som gir god soveplass til barna. I setet og ryggen er det "airgo" luftsirkulerende materiale som gjør det mer behagelig for barnet. Svinghulene foran kan veldig enkelt låses eller taes av. Justerbar bøyle. Setetrekket og kalesjen kan vaskes. Ventilerte skivebremser på begge bakhjulene som låses ved håndbremsen. Alle lufthjulene kan enkelt taes av. Justerbart håndtak. Enkelt å justere bremsene. 5 punktsselen i vognen kan lett justeres i alle punkter. Reflekser i alle sømmene. 
Sportsdel vekt: 17,5kg (15,5 uten tilbehør)
Bredde: 78 cm
Justebart styre fra 65 til 125 cm
Sammenslått: ca. 80 x 78 x 41 cm
Sammenslått uten hjul: 75 x 78 x 25 cm
Baggene veier kun 3 kg

Urban Jungle Duo
Mountain Buggy Urban Jungle er løsningen for alle foreldre med tvillinger, men også for dem som venter enda et barn når det første barnet ennå ikke kan gå. Urban Jungle Buggy har god fjæring, takket være gummidekkene og en fjær i det vertikale røret mellom bakakselen og setet. Låsbare roterende forhjul som gir vognen meget gode trilleegenskaper. Ryggen kan legges nesten helt ned. Fotbrems på bakhjul og regulerbart håndtak. Romslig handlekurv med mange praktiske lommer. Vognen er lett å slå sammen. 2011 modellen og sendere kommer med 2 separate kalesjer. 
Høyde: 98 cm
Bredde: 74 cm
Lengde: 107 cm
Vekt DUO: 15.6 kg
Sammenslått: 106 x 74 x 21.5 cmUrban Jungle Duet
Mountain Buggy kommer med en ny tvillingvogn, en dobbel swift. Den heter Duet och er bare  63,5 cm bred! Det er den smaleste vognen på markedet. Den er like smal som Urban Jungle singel og den er til og med smalere enn mange enkelt vogner. Det er en liten vogn, så dersom du har store barn,  er nok dette ikke vognen for deg. Har noe midre hjul enn duo
Se video herMacLaren Twin
En super reisetrille for søsken/tvillinger, men ingen jeg vurderte til norsk vinterføre. Mine krav til søskenvogn var:

  • barna skulle sitte ved siden av hverandre, komfortabelt. 
  • 5 punkt seler
  • vognen skulle ikke være for bred ( komme seg gjennom vanlig dørbredde)
  • lett å slå sammen
  • passe inn i bilen
  • "sporty" så jeg kan gå/løpe i skogen med den
  • passe på norsk vinterføre


Har du noe erfaring fra søskenvogner? Legg gjerne inn i kommentarfeltet, så legger jeg deg inn i innlegget i etterkant. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar