lørdag 6. april 2013

Babysvømming

Onsdag som var, hadde lillebror første gang på babysvømmingen. Han stortrivdes i vannet. Kanskje ikke så rart når de små ligger 9 mnd i vann? 

Vi har badet lillebror mye hjemme, samt dusjet med han. Han er derfor kjent med vannet samt det å få vann helt over seg. Babysvømming er fra barnet er null år til to år, men før dere kan begynne skal babyen veie minst 4 kilo og navlen skal være grodd. Mange sier de skal ha "bestått" 6 ukers kontrollen. (det samme gjelder for mor). Jeg synes det er en hyggelig ting å gjøre. Storesøster fullførte 3 kurs, og er som fisken i vannet nå. Finnes ikke vannskrekk, og flyter rundt med armringer.

Kom over denne artikkelen på forskning.no

"– Øvelse gjør mester, sier Hermundur Sigmundsson, professor i psykologi ved NTNU.
Nå har Sigmundsson og psykologiprofessor Brian Hopkins fra Lancaster University, som de første i verden, dokumentert at babysvømming er bra for utvikling av balanse og bevegelse.
Både Sigmundsson og Hopkins er verdensledende forskere innenfor bevegelse og læring hos barn.
Veldig klart resultat
I undersøkelsen ble 19 babysvømmere testet mot en kontrollgruppe på 19 barn som ikke hadde deltatt på babysvømming. Det eneste som skilte babysvømmerne fra kontrollgruppen, var svømmingen.
Alle andre faktorer, som foreldrenes utdannelse, bosted og økonomi, var like.
Babysvømmerne hadde vært på kurs to timer i uka fra de var 2-3 måneder, og fram til de var cirka 7 måneder gamle. Under babysvømmingen hadde de for eksempel rullet på matte i vannet, dykket under vann, hoppet fra bassengkanten, balansert i hånda til instruktøren og plukket opp ting som fløt i vannet.
Fire år sener ble både babysvømmerne og kontrollgruppen testet med øvelser som lignet på dette. Øvelsene var blant annet å gå på tærne, balansere på en fot, hoppe over tau, rulle en ball inn i mål og ta imot en pose med bønner. Resultatet var ikke til å ta feil av.
– Vi så veldig klart at babysvømmerne var best på øvelser som gjaldt balanse og evnen til å gripe etter ting, sier Sigmundsson.
Overveldet professor
Undersøkelsen fant sted på Island, som er Sigmundssons hjemland.
– Vann er like viktig for islenderne som snø er for nordmenn. En vanlig islender svømmer i snitt en til to ganger i uka, og det er stor interesse for babysvømming. Jeg kjenner en instruktør som har drevet med babysvømming i 20 år.
– Han satt på et stort materiale over barn som hadde deltatt på kurs. Derfor var det naturlig for oss å gjennomføre undersøkelsen på Island, sier Sigmundsson.
Han ble rett og slett overveldet over hva instruktøren klarte å få babyene til å gjøre.
– Instruktøren løftet tre måneder gamle babyer rett opp slik at de balanserte stående i håndflaten hans. Babyene låste leddene, det var helt utrolig å se på, sier Sigmundsson.
Han mener at undersøkelsen viser at spesifikk trening hos små barn gir resultater.
– Det er utrolig spennende at spesifikk trening for små babyer gir effekt senere i livet. Utvikling er et dynamisk samspill mellom modning, vekst, erfaring og læring. Studien vår viser at vi aldri må undervurdere læringsbiten, sier Sigmundsson"
Badebukser fra ImseVimse, som du får bl.a hos Erta Berta i Drammen

Nå venter en treningsøkt for mor. Storesøster er super happy for å være på "trening" på Satskids.
Ha en herlig lørdag sammen med familie og venner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar