mandag 29. april 2013

Is uten sukker?

På fredag var vi innom Meny, og storesøster maste om is. Og siden det var helg, ble det is.
Kom tilfeldigvis over over en av sommerens nyheter. Is uten tilsatt sukker. 
Og den var GOD!


Klippet fra nettsiden til Hennig Olsen. 

Easy – en av våre nyheter i 2013 er en melkeis uten tilsatt sukker, men med naturlig innhold av sukkerarter fra melk (laktose). Selv om Easy ikke er tilsatt sukker, inneholder isen karbohydrater og vil ved stort inntak påvirke blodsukkeret, men i mindre grad enn vanlig is. Karbohydratinnholdet i Easy består hovedsakelig av sukkeralkoholene (maltitol og erythritol) og av laktosen (melkesukker) fra fløten og skummetmelkpulveret.  Sukkeralkoholene deklareres som karbohydrat, men ikke som sukkerarter. Maltitol er energigivende, dvs. omdannes i kroppen og får blodsukkeret til å stige (mindre enn sukker). Erythritol og sukralose gir ingen energi og påvirker ikke blodukkeret.




1 kommentar: