mandag 8. april 2013

Salmalaks med mango, purre og sukkererter

Dagens middag ble laget ut i fra hva som befant seg i fryser/kjøleskap. Rakk aldri lage middagsplan for denne uken, så blir til at vi spiser av det vi har. 

Legg salmalaks i en ildfast form i ovnen ( jeg kler formen med aluminiums folie) 
hell over litt lime/sitron og salt og pepper. 
Stek på 200 grader i ca 10 min ( avhengig av tykkelse på fisken) 

Skjær mangoen i terninger
Kutt sukkerertene i biter
Skjær purre ( så mye som ønsket) 
Bland dette  med noen 3 ss sitron og 3 ts soyasaus (søt)

Saus: 
5 ss kesam som varmes (IKKE kokes) 
Tilsett 2 ts mejram
1/2 cayennepepper
1/3 buljong terning ( smuldres inn, evt løses i vann først)




Server med ønsket karbohydrater: ris, pasta o.l

Alt dette er gjort på veldig kort tid i en travel hverdag. 

***

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar