mandag 15. juli 2013

Norske jordbær- de beste bærene+ oppskrift på rørt syltetøy.

Vi har så vidt kommet hjem fra ferie, før vi kaster oss over de norske jordbærene. Aaby gård i Asker har selvplukk. (ring for å høre hvilken dag, for det er pr dd ikke hver dag)

Jeg er helt avhengig av rørt jordbærsyltetøy i løpet av året. Derfor plukker vi en del og rører, og fryser ned. I år ble det "bare" 14 kg, ettersom vi hadde med 2 stk utålmodige barn. Storesøster var egentlig ferdig når hun hadde spist seg mett på jordbær. 

Sparte litt tid (og kjipt arbeid) ved å renske de fortøpende. 

Dukken ( som bytter navn annenhver dag) er for tiden med over alt.


Bare å dra hjem å røre....

Her er min oppskrift:
13-14 kg bær
1,2 kg sukker
5 poser med frysepulver

Kjør i kjøkkenmaskin eller bruk stavmixer til du får riktig konsistens. Jeg har litt klumper i mitt, altså hele bær. Hell i former og frys. Holder seg i 3-4 dager etter du har tatt opp fra fryseren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar