fredag 23. august 2013

Gresskarsuppe

Noen ganger trenger jeg noen enkle middager, ofte blir det suppe. Som kan varmes av den enkelte når den skal spises.Onsdag var en slik dag, med middagsgjester og en mann som skulle spille golf. Supper kan lages på forhånd og bare varmes opp. 

2 charlotteløk
2 fedd hvitløk
4 cm ingefær - raspet
Rapsolje. 
Fres dette til løken er gylden. 

Kutt gresskar i biter, legg i en kjele og fyll på vann. Så mye at alle biter er dekket.
1 terning med grønnsaksbuljong.
Kok i 20 min til bitene er mørnet. 
Hell av vannet ( spar det til siden)
Bruk stavmixer og lag en fin puré. 
Tilsett noen spiseskjeer med cremefraiche.
Spe ut med vann til du har riktig konsistens. 

Serveres med litt brød på siden


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar