tirsdag 13. august 2013

Stekt laks


Gårsdagens middag ble svidd stekt laks med grønnsaker. Laget på 15 minutter. Jeg brukte grønnsakene vi hadde i kjøleskapet. 2 pers: 


2 gulrøtter

1 nepe( hadde ikke sellerirot)
1/2 rødløk

2 vårløk
1/2 paprika
1/2 sitron
noen asparges
2 dl fiskebuljong
2 dl fløte
2 fed hvitløk
saften av en 1/2 sitron
Salt/pepper

Fres grønnsakene sammen med litt olivenolje. 
Hell over fiskebuljong og kok ca  8 minutter. 
Tilsett fløte, saften av sitronen og hvitløken. Smak til med salt/pepper. 

Stek laksen.
Når du steker laksen på pannen, varmer du stekefett, olje eller klaret smør i en panne til det er godt varmt. Dryss salt og pepper på begge sider, før du legger laksen på pannen og steker den 2 til 3 minutter på hver side. Ta pannen vekk fra varmen og la laksen hvile i 30 sekunder.




Fort gjort og sunt. 
Du kan servere med ris, risotto eller pasta.

*Lykke til*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar