mandag 23. september 2013

Middag til mini: barnemat

I helgen fikk jeg laget en runde med middag til mini. Bare å ta opp fra fryseren, de dagene han ikke kan spise det samme som oss.

Jeg lagde ut i fra det jeg hadde i kjøleskapet/fryseren.

Torsk med potet og gulrot i hvitsaus. 
1 stk torskefilet
2 poteter
4 gulrøtter
1ss olivenolje
Alt dette steames/dames og moses med gaffel. Bland med 3 ss hvitsaus laget på nan.
Blir ca 3 middager til 8 mnd baby. 

Biff og pasta i tomatsaus med basilikum
Flå ca 8 cherretomater, eller 2 store. 
(Snittes, kokes i noen minutter og legges deretter i kald vann, så skinnet faller av)
4 blader basilikum
1/2 fed hvitløk
1ss olivenolje
2 gulrøtter
Steams og kjøres med stavmixer.
Kok fullkorn makaronni ( eller ris) og mos med kaffen - eller veldig kort  med stavmixer. 
Ble ca 5 middager, avhengig av pastamengde. 

Salma laks med koriander og appelsinsaus.
ca 150 g salmalaks. 
saften av 1 appelsin
2 ts fersk koriander. 
1/3 squash
Steames og mixes.
Bland med ønsket mengde fullkorn ris ( ferdig kokt) og 3 ss fløte. 
Ca 4-5 middager. 



 
Da kan lillebror bare glede seg. Det som tar lengst tid når du lager mat, er jo kokingen/dampingen, men da kan man jo gjøre andre ting. Barn på 8 mnd kan jo spise det meste, så det er bare å være kreativ.Jeg personlig synes jo at hjemmelaget barnemat smaker 1000 ganger bedre enn de på glass. Ferdigmat er jo grei som en nødløsning.

***

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar