mandag 4. november 2013

Sansehuset -for de små

På søndag var det tidenes regnvær her i Lier. Fra morgen til kveld. For å "dele" opp dagen litt la vi turen til Sansehuset på Emma Hjort sammen med fetterne. Sansehuset er et  opplevelsessenter, som er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede. Det minner om en barnehage med mange rom: hvor det i hvert rom er aktiviteter som stimulerer sansene våre. Storesøster og lillebror synes det er veldig stas. Her finner du ballrom, hoppeslott, karaoke/piano rom, musikkrom, stillerom. Søndager er det åpent for alle.

Jeg er en av de som skygger unna alle lekeland, ballrom på Ikea etc. Tenk så mye basselusker, støv og annen møkk det er der. De blir jo aldri gjort helt rent der?! Fra nettsiden:
Alle menneskers livskvalitet er avhengig av samspillet og kommunikasjon med omverdenen. Sansene er vår bro til den ytre verden. Det er via sansene at vi har kontakt med verden utenfor oss selv. Det er sansene som gir oss erfaringer, som gir oss opplevelser og som igjen gir mulighet for indre utvikling.
ET GULT ROM  - dette er rommet for musikk, vibrasjoner og lyd. Her er musikkanlegg m/ mikrofon og "soundbox" - som gir vibrasjoner i en plate på gulvet.
ET ORANGE ROM  - her skaper du lyd med diverse musikkinstrumenter.
ET BLÅTT ROM - her kan du fokusere på hudkontakt, samspill og kroppsbevissthet.
ET GRØNT ROM - her inviteres til aktivitet med ballbasseng, hoppehus og husker.
ET RØDT ROM - her er en himmelseng med vannseng.
ET HVITT ROM - til stillhet, ro og avslapning - musikk, lys og lyd.
ET SVART ROM  - for spenning og mystikk.
BOBLEBAD Det er stoler og bord hvor man kan slappe av i et godt og varmt rom.


3 kommentarer:

 1. Hva med barnehagen og lekerommet på treningssenteret? Tror ikke det er noe bedre der for å si det sånn ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da,sikkert ikke 100% klinisk rent der heller, men der jeg jobber vet jeg de vasker lekene en dag pr uke+at gulv etc blir vasket hver dag

   Slett
 2. Takk for turen til sansehuset :):) Det var så koselig dere kom! Klem :):)

  SvarSlett