tirsdag 11. februar 2014

Saftig grovbrød

Her bakes det enda brød til barna, 2 brød holder jo lenge, om man deler de i to og fryser ned. Storesøster er som meg, ikke så glad i brød, så hun spiser havregryn til frokost. Lillebror derimot elsker jo alt som kan spises. Her kommer siste oppskrift (ligner på den jeg la ut forrige uke, men nå kun med hvete)


Saftig grovbrød

5 dl vann 
2 dl melk
3 ss rapsolje 
1 pakke gjær 
1 ts salt ( kan sløyfes, det gjør jeg)
2 ss eplejuice ( av den gode sorten)
500 gram sammalt hvete (fin) 
500 gram sammalt hvete (grov) 

Eltrefri deig. 

Varm melk/vann til 37 grader, tilsett gjær-.

Hev: 30 -40 min under plast/håndkle
Legg deilig i smurte former (2 stk)  
Sett ovnen på 50 grader, la stå i 30 minutter. (da går det fort!)
Stek så ved ca. 200 grader i 35 minutter. 
Ta ut formen, legg brødene opp ned i ovnen og stek i 10 minutter. Da får du sprø skorpe under. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar