torsdag 20. mars 2014

En fresh start

Etter en litt tidlig start i dag, sover lillebror igjen. Storesøster er levert, og jeg kan nye litt frisk nypresset juice og 10 minutter med stillhet og ro.

Her har jeg brukt: 
1/2 fennikel
1 sitron (uten skall)
2 epler
en stor bit ingefær (ca 3 cm)
 


Fennikel er et godt styrkemiddel for fordøyelsen, leveren, nyrene og milten. Den er fin mot luft i magen, og kan derfor brukes på ammende mødre for å unngå kolikk (ikke på barn), også for å øke melkeproduksjonen. Den er også utmerket mot dårlig apetitt, halsbrann, kvalme, oppkast, magesmerter, forstoppelse, diaré og betennelser og kramper i tarmene Den har god effekt på lungene og luftvegene, og er derfor fin mot forkjølelse, hoste, halsbetennelse, bronkitt, åndenød og andre plager i åndedrettsorganene. Den er også fin mot smerter ved tannfrembrudd og betennelse i tannkjøttet

Fennikel er bra mot forgiftning, og nyrestein. Den er også et fremragende middel til å avgifte og rense kroppen etter stort mat eller alkoholinntak. Fennikel fremmer styrke og mot, og er bra for selvtilliten. Roer ned nervesystemet. Sies å kunne avverge vonde tanker fra andre.

Ingen grunn til å ikke bruke den i juicen iallefall.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar